Connect with us

Srbija

U AMERIČKOM FILMU se našle FOTOGRAFIJE KLANJA SRBA IZ JASENOVCA: Dosta gledalaca izašlo iz sale zbog ovih scena mučenja! (VIDEO)

Objavljeno

-

wikipedia

Reč je o fotogradiji koja je potpisana kao „Ustaški stražari ubijaju zatvorenike u logoru Jasenovac“

Reč je o fotografiji koja je potpisana kao „Ustaški stražari ubijaju zatvorenike u logoru Jasenovac“.

 

FOTO: WIKIPEDIA
Film Larsa Fon Trira „The house that Jack built“ koji je krajem maja premijerno prikazan na filmskom festivalu u Kanu, a sa čije projekcije je veliki broj gledaoca izašao iz sale jer su im scene mučenja i nasilja bile neprihvatljive, krije jedan detalj koji je verovatno tada svima promakao, osim Jugoslavu Panteliću, direktoru Jugoslovenske kinoteke.

On je naknadno otkrio da se u filmu vidi jedna fotografija iz Jasenovca, crno bela fotografija na kojoj se vidi scena klanja u tom logoru. Fotografija je na Vikipediji potpisana je kao „Ustaški stražari ubijaju zatvorenike u logoru Jasenovac“.

 Fotografija iz Jasenovca se pokazuje pored brojnih drugih, a sve su prikazane u kontekstu zla koje se pojavljuje u ljudima, a o kojem govori narator filma – rekao je Pantelić za Blic.

Kako je Fon Trir došao na ideju da u filmu iskoristi fotografiju iz Jasenovca, na kojoj se vide dvojica ustaških vojnika kako u jamu bacaju jednog mladića nije poznato, a za sada je Pantelić jedini koji tvrdi da se fotografija u filmu pojavljuje.

„The house that Jack built“ prati priču hladnokrvnog serijskog ubice sa opsesivno kompulsivnim poremećajem kojeg igra Met Dilon. Film je hronika njegovog delovanja, koji širom Amerike 70-ih godina hvata usamljene muškarce i žene, masakrira ih, a potom njihova tela skladišti u hladnjaču za zamrznute pice.

Izvor: Espreso.rs/Alo!

 

Reklama
Komentari
Advertisement

Popularno